3 de febr. 2013

Salsitxes amb mostassa al forn i verdures a la planxa



Des de fa molt de temps que tinc per costum cuinar molts cops les salsitxes i llonganisses al forn. És pràctic i net, evites els esquitxos si les fas fregides i els fums si les fas a la planxa.
Les llonganisses, que són més gruixudes, les poso en una cassoleta de fang, afegeixo unes herbes aromàtiques i un raig d'oli. En aquesta ocasió hem utilitzat salsitxes que hem acompanyat d'unes verdures a la planxa.

Ingredients (2 persones)

  • 4 salsitxes
  • Mostassa
  • Vi blanc
  • Primentó roig
  • Albergínia
  • Carbassó
  • All tendre
  • Patata (prèviament bullida)
  • Sal
  • Oli
  • Orenga


Elaboració:
Afageu uns motllos que puguin anar al forn. Poseu les salsitxes com apareixen a la imatge i tanqueu-les en forma de ferradura amb l'ajuda d'uns escuradents. Pinteu-les amb mostassa, que haurem disolt amb una mica d'oli d'oliva i un xorret de vi blanc.
Reserveu-les a la nevera, a poder ser 3 o 4 hores.
Poseu els motlles amb les salsitxes al forn a 200º de temperatura fins que estiguin cuites. 
Mentres, poseu una planxa al foc i aneu posant les verdures.
Repartiu les salsitxes i les verdures en un plat. Aprofiteu el suc que ha quedat en els motllos per tirar pel damunt de les salsitxes. Per amanir les verdures hem utilitzat sal del Delta de l'Ebre a les fines herbes i oli aromatitzat amb alfàbrega Acomont, productes de les Terres de l'Ebre que ens van regalar aquest Nadal.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada