30 de gen. 2013

Cigrons a la catalana


Una recepta de les tradicionals, ràpida, senzilla i sobretot, molt econòmica.

Ingredients (4 persones):
  • 800 grs de cigrons cuits
  • 1 ceba grossa
  • 4 tomàquets petits madurs
  • 2 ous durs
  • Sal i oli

Per a la picada:
  • 1 grapat d'ametlles torrades
  • 2 grans d'all
  • 1 branca de julivert

Elaboració:

Poseu una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva. Mentre, trinxeu la ceba i quan l'oli sigui calent, sofregiu-la. Quan sigui daurada, afegiu els tomàquets ratllats. Deixeu que se sofregeixi tot junt i afegiu els cigrons cuits. Doneu-li unes voltes i afegiu una mica d'aigua i deixe-los bullir durant uns 5 minuts.

Prepareu la picada amb els alls, les ametlles i el julivert. Deixateu-la amb una mica d'aigua i afegiu-la a la cassola. Deixeu coure durant 3 o 4 minuts més.

Al moment de servir afegiu els dos ous durs tallats a quarts o a trossets, com preferiu.

Aquest plat el podeu deixar preparat la nit abans i quan arribeu a casa, tindreu el dinar fet, només caldrà afegir els ous bullits. Molt important: proveiu-vos d'una bona barra de pa per sucar la salseta. 

Nota: les imatges corresponen a ingredients per a 2 persones.






3 comentaris:

  1. Boníssims, la veritat, a mi que no m'agraden gaire els cigrons, però en menjo perquè s'han de menjar.... Segur que els tornaré a fer

    ResponElimina
  2. Bona nit!!!!! Acabo de entrar en este bloc y la verdad que me ha encandado, me pasaré más veces. FELICIDADES!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Es la primera vegada que i entro i m' agrada com está explicat i ademes amb fotos

    ResponElimina