27 de gen. 2013

Arròs amb sípia i carxofes



Ingredients per a 4 persones 


  • 325 grs d'arròs
  • 400 grs de sípia
  • 8 carxofes
  • 3 tomàquets madurs
  • 1/2 primentó roig
  • 3 dents d'all
  • 1 branca de julivert
  • 1'6 lt de brou de peix
  • Sal, oli i pebre negre


Elaboració:

Talleu a trossos les sípies i saleu-les. Poseu una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva i salteu les sípies fins que estiguin rosses. Treieu de la cassola i reserveu.

En el mateix oli ofegueu el primentó roig durant tres o quatre minuts. Afegiu els alls trinxats, el julivert i al cap d'un momentet, els tomàquets ratllats. 

Afegiu al sofregit les carxofes i la sípia i deixeu coure tot junt, sense deixar de remenar, durant quatre o cinc minuts.

Afegiu l'arròs i barregeu bé amb el sofregit durant tres minuts més. Afegiu el brou de peix ben calent i manteniu a foc viu durant uns 10 minuts. 

Rectifiqueu de sal i acabeu la cocció al forn a 180º durant 6 o 7 minuts més. Treieu del forn i deixeu reposar un parell de minuts abans de servir.

Una altra recepta de primera amb productes de les nostres terres: arròs del Delta de l'Ebre, sípies de Sant Carles de la Ràpita i carxofes d'Amposta.

Nota: les imatges corresponen als ingredients per a dues persones.



3 comentaris:

  1. moolt bona pinta!!. Un dubte: la cassola que utilitzes es de ferro?, si es així, no se t´enganxa molt quan fas el sofregit?
    Moltes gràcies.
    M´agrada molt el teu blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La cassola que he utilitzat en la recepta és d'alumini. És similar a la que utilitzen alguns restaurants, de fet la vaig comprar en una botiga d'articles per a hostaleria i la veritat és que m'agrada molt com queda l'arròs, de fet, només l'utilitzo per a arrossos o fideuada. Per a que no s'enganxi, quan faig el sofregit, afegeixo una miqueta d'aigua o brou (molt poqueta, val la pena anar-la afegint quan vegis que s'enganxa), fins que el sofregit està ben fet. L'altra opció per a que no s'enganxi és posar més oli per a fer el sofregit, però sobretot, abans d'afegir l'arròs i la resta d'ingredients, treu l'oli sobrant, perquè sinó, l'arròs quedarà oliós i t'acompanyarà tota la tarda. Gràcies per visitar el blog.

      Salut i molta cuina!

      Núria

      Elimina