20 de gen. 2013

Abadejo en suc (bacallà)




























Un plat tradicional a les Terres de l'Ebre, que se solia preparar (hi ha cases que encara se segueix el costum) el Divendres Sant, per la prohibició de menjar carn els dies de Quaresma. 

Ingredients (per a 2 persones):

  • 4 talls d'abadejo 
  • 2 patates
  • 4 carxofes
  • 3 rametes de julivert
  • 2 grans d'all
  • 1 tomàquet
  • Farina
  • Sal 
  • Oli


Elaboració:
Poseu a remull l'abadejo per tal de dessalar-lo. Si no és massa gruixut en tindreu prou amb 24 hores de remull, canviant l'aigua 3 vegades. Si és més gruixut l'haureu de tenir un parell de dies.

Enfarineu l'abadejo i fregiu-lo en una paella amb oli d'oliva. Reserveu-lo.
Agafeu una cassola i poseu una mica d'aquest oli i sofregiu els alls, el tomàquet ratllat i el julivert. Afegiu aigua i un polsim de farina i ho deixeu coure durant 5 minuts. 
Incorporeu les patates esberlades i les carxofes tallades a quarts. Ho deiuxeu coure fins que les patates i carxofes estiguin quasi cuites.
Afegiu l'abadejo i ho deixeu coure durant 7 o 8 minuts més.

Per arrodonir el plat podeu afegir un parell d'ous bullits.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada