8 de des. 2012

Milfulls de maçana i crema cremada




Ahir divendres vam anar a un esmorzar amb amics, a l'aire lliure i val a dir que, tot i que a primera hora del matí s'agraïa estar a la vora del foc, després va fer una hora boníssima, amb un sol esplèndid que ens va acompanyar mentre li donàvem bon compte a botifarres, salsitxes, cansalada, allioli (tot menjar lleuger). La temperatura, el paisatge i sobretot, la companyia dels amics, va fer que l'esmorzar s'allargués fins les 3 de la tarda (això sí, no vam estar tota l'estona menjant).

Casa nostra va ser l'encarregada de portar les postres: una coca de brioix farcida de cabell d'àngel i una altra farcida de crema (un altre dia publicarem les receptes). 
Me va sobrar una mica de crema i aquest matí he pensat en fer algun postre que no em donés massa feina, ja que he estat tot el matí "plegant" els canelons per a Nadal (vaig fer el rostit ahir la tarda i ja en tinc 118 de congelats).

El resultat del plat força bo, d'aquells que segurament deixaran els comensals en sorpresos. Us el recomano, inclús pot servir com a postre d'un d'aquests àpats festius que s'apropen, encara que després d'un dinar normalment abundant com els nadalencs, personalment prefereixo unes postres més lleugeres. Però sempre n'hi ha de molt llaminers.


Ingredients:
  • Maçanes 
  • Crema pastissera
  • Mantega
  • Sucre
  • 1 cremador o bufador

Elaboració:
Poseu una mica de mantega en una paella. Peleu i talleu a rodanxes la maçana. Passeu-la per la paella fins que agafi una mica de color.
Poseu una capa de maçana en un recipient, una capa de crema i ho aneu alternant fins acabar amb crema. Poseu una capa generosa de sucre al damunt de la crema i cremeu el sucre amb un cremador o bufador amb gas.
















1 comentari:

  1. Això ha d'estar impressionant, amb pinya també podria quedar molt bé

    ResponElimina