11 de nov. 2012

Pasta fresca amb botifarra i carxofes


Ingredients per a 2 persones:

Per a la pasta:
  • 2 ous
  • 200 grs de farina normal
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal

  • 2 botifarres d'arròs
  • 4 carxofes
  • Sal, epbre i oli d'oliva


Elaboració:

En un recipient pla poseu la farina i feu un forat al mig, on posareu els ous, l'oli i la sal. Comenceu a treballar els ous, agafant poc a poc farina dels costats. Depenent de la mida dels ous, potser us sobrarà o faltarà una mica de farina. Treballeu la massa fins que estigui compacta. Continueu amassant com a mínim 15 minuts, fins que quedi ben fina.
Fer un rotlle i emboliqueu amb paper film. Guardeu a la nevera durant 30 minuts.


























Mentrestant netegeu i talleu les carxofes i les fregiu en una mica d'oli d'oliva aromatitzat amb all. Que es facin a foc lent i a poder no les feu massa, que tinguin un puntet al dente.
Talleu les botifarres a rodanxes (per tallar-les millor les poso una estona al congelador). Quan les carxofes estiguin fetes les retireu de la paella i amb l'oli sobrant feu les botifarres, amb un parell de minuts n'hi haurà prou.
Reserveu les carxofes i les botifarres.













Poseu una olla amb aigua al foc i quan arranqui a bullir li poseu un bon pessic de sal. 

Paseu la pasta per la màquina fins aconseguir el gruix desitjat. En aquesta ocasió hem fet tallarines i els hem deixat més gruixudets. Si no teniu màquina ho podeu fer amb un corró i tallar-ho amb un ganivet.

Poseu la pasta a l'olla i la deixeu bullir entre 4 i 5 minuts (si la feu més prima, deixeu-la menys temps). Sobretot no feu massa la pasta perquè sinó és indigesta.













Escorreu la pasta i salteu-la un parell de minuts amb la mateixa paella on heu fet les carxofes i les botifarres. Afegiu una mica de pebre molt o també li podeu posar nou moscada.














Poseu la pasta en plats i al damunt poseu les carxofes i la botifarra.
Acabeu amb un rajolinet d'oli d'oliva al damunt. Hem acompanyat la pasta amb un garnatxa blanc d'agricultura ecològica que vam comprar ahir a La Botiga del Riu.




2 comentaris:

  1. La combinació botifarra negra i carxofa està increïble, l'he tastada en un arròs

    ResponElimina
  2. Es podria dir que és molt ampostina aquesta recepta. La tradicional botifarra d'arròs i carxofes de l'hort. Amb arròs també és molt bona però personalment m'agrada més amb pasta.

    ResponElimina