16 de nov. 2012

Farcellets de col amb botifarra i llagostins



Per preparar aquesta recepta, he aprofitat unes gambes que tenia congelades, però si voleu preparar-la com un entrant per a un dels àpats de Nadal i la vostra economia us ho permet, utilitzeu llagostins frescos. No ho he provat però crec que si es substitueix la botifarra per cansalada viada també ha de quedar molt bé. És qüestió de provar-ho i decidir com ens agrada més.

Ingredients per a 4 persones:
  • 16 fulles de col
  • 16 llagostins o gambes
  • 2 botifarres
  • 2 grans d'all o 2 alls tendres
  • 2 carbassons 


Elaboració:

Netegeu les fulles de col i eliminau el nervi de la fulla. Poseu-les a coure al vapor durant 5 minuts. A mi m'agrada utilitzar un cistellet de bambú que vaig comprar fa uns anys, enlloc de l'accessori Varoma de la Thermomix que després de 8 mesos, encara no he estrenat. si no teniu ni Thermomix ni cistellet de bambú, podeu utilitzar un escorredor i la tapa de la cassola, no és el mateix però per sortir del pas pot servir.

Mentrestant es couen les fulles de col, trinxeu l'all, feu el carbassó a daus petits, trossegeu les botifarres i peleu i talleu a trossos petits els llagostins. Reserveu els caps dels llagostins.

Poseu una paella al foc amb una mica d'oli d'oliva, enrossiu l'all i afegiu el carbassó. Després els llagostins i per últim la botifarra. Ho saltegeu durant 5  minuts. Rectifiqueu de sal i pebre.

Agafeu les fulles de col i poseu-li al damunt el farcit. Tanqueu la fulla en forma de farcellet i poseu altre cop al cistellet a coure al vapor durant 8 minuts.

Mentre poseu al foc un cassó amb oli i afegiu els caps dels llagostins. Ho manteniu a foc viu i quan canvien de color afegiu un bon rajoló de conyac. Deixeu evaporar l'alcohol i retireu del foc. Coleu l'oli resultant, aixafant els caps.

Un cop els farcellets estiguin cuits poseu-los damunt d'un paper absorbent o drap net per a que perdin la humitat del vapor. Emplateu i poseu pel damunt una mica de l'oli fet amb els caps dels llagostins. Podeu decorar amb una mica del farcit repartit pel plat.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada