16 de nov. 2012

Crema de mango, iogurt i torró tou



Prompte arribarà el Nadal i he rebut  algun suggeriment per a que publiqui receptes per a aquestes dates tan assenyalades en el nostre calendari festiu. No se tindré temps suficient com per preparar-ne moltes, perquè aquesta afició de la cuina l'he de compartir amb les meves obligacions professionals i amb la meva altra afició, la música (i aquesta va per davant de la cuina), però intentaré publicar-ne alguna, per si algú les pot aprofitar. Això sí, seran fàcils de preparar i amb ingredients que podrem trobar sense cap dificultat.

Aquest migdia i amb molt poc temps he preparat aquesta crema de mango i iogurt que he tret d'un llibre que inclou només receptes nadalenques. És un postre lleuger ideal per a després d'un dinar copiós, que combina la dolçor de la mel amb el puntet àcid que li dona el mango i el iogurt.

La temporada d'aquesta fruita tropical va de l'abril fins a l'agost. Potser ara no el trobarem al millor preu (avui he comprat el mango nacional, de la zona de Huelva, a 2,95 € el quilo), però el iogurt i la mel són ingredients molt més barats, el que dona com a resultat unes postres econòmiques. 
Compreu mangos amb un bon punt de maduració, si els compreu molt verds no els podreu triturar bé i quedarà un postre molt àcid. Fixe-us amb el color de la pell, si el color es  taronja-rogenc, està madur.
La mel que heu d'utilitzar en aquesta recepta és de taronger o mil flors, que sigui de sabor suau per a que no destaqui massa damunt dels altres ingredients.
I no cal dir que a les Terres de l'Ebre trobareu mel d'una excel·lent qualitat, aprofiteu-la.


Ingredients per a 4 persones:
  • 2 mangos a punt de maduració
  • 2 iogurts naturals
  • 4 cullerades soperes de mel de taronger o mil flors
  • Unes engrunes de torró tou

Elaboració:
Netegeu, peleu i feu a trossos els mangos. Tritureu-los fins que quedi una crema fina. Afegiu els ioguts i torneu a passar la batedora. Per a assegurar-vos que la crema quedi ben fina és millor passar-la per un colador fi.

Repartiu la crema en gots o copes. Calenteu la mel al microones (uns segons) o al bany maria. Afegiu la mel sense deixar de remenar la crema. 

Reserveu a la nevera mínim un parell d'hores. Al moment de servir, esmicoleu una mica de torró del tou i poseu al damunt de la crema. Si no teniu torró podeu posar un crocant d'ametlla.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada