11 de nov. 2012

Codonyat



Ingredients:
1 quilo de codonys a trossos (nets de pells i llavors)
700 grs de sucre
1 branca de canyella o vanilla (depèn del vostre gust)
1 pell de llimona

Elaboració:
Netegeu i peleu els codonys i reserveu els cors i llavors, posant-los en un casso. Aneu tallant a trossos els codonys i poseu-los en un recipient coberts d'aigua per evitar que es facin negres.

Agafeu els cors, cobriu-los d'aigua i ho poseu a bullir durant 45 minuts. Passat aquest temps, coleu el suc de la cocció i l'afegiu a la cassola amb els codonys tallats a trossos, el sucre, la canyella i la pell de llimona.
Ho poseu a coure durant 50 minuts. Passat aquest temps, ho tritureu per a que quedi ben fi i ho poseu en un motlle*. Aquest procés ha de ser ràpid perquè sinó el puré de codonys comença a cuatllar.

Deixeu el codonyat en el motlle un parell de dies o fins quan hagi agafat la consistència necessària per tallar en porcions. Emboliqueu en paper de forn i després amb d'alumini. Si el guardeu a la nevera, us durarà mesos.

*Si podeu, utilitzeu motlles de silicona, són ideals a l'hora de desmotllar el codonyat. 





























3 comentaris:

  1. On els guardes aquests paquetets?.
    Quan temps et duren així

    ResponElimina
    Respostes
    1. La presentació de la foto és per a regalar al moment. Per a conservar-lo, embolico cada pastilla amb paper de forn i després amb paper d'alumini i ho guardo a la nevera. El paper d'alumini és perquè la frescor de la nevera no el resseque. Cada dos o tres mesos, vigilo com està i li canvio el paper de forn, que s'ha anat impregnant de l'almívar del codonyat. També el pots congelar (embolicat amb paper film i després amb una bossa de congelació). Espero haver-te ajudat.

      Elimina