2 d’oct. 2012

Tatín de maçana


Una manera de treure-li més suc a la temporada de maçanes. Podeu preparar la clàssica tatin de maçana d'una manera molt ràpida i senzilla.

Ingredients:
  • 1 quilo de maçanes* (o la quantitat necessaria per emplenar tota la cassola)
  • 150 grs de sucre (podeu utilitzar sucre morè. 
  • 70 grs de mantega
  • 1 làmina de pasta de full
  • Canyella en pols


*Si utilitzeu una varietat de maçanes més àcides, poseu més sucre.

Elaboració:

Netegeu i peleu les maçanes i talleu-les a galls grossos. Repartiu-les en una cassola baixa que pugui anar tant al foc com després al forn (vigileu les anses que no siguin de plàstic) (tal i com podeu veure a la imatge). Quan hagueu omplit tota la cassola, repartiu el sucre al damunt i després la mantega a bocinets.

Poseu a coure a foc suau (millor amb la cassola tapada) fins que la maçana estigui toba. 

Afegiu una mica de canyella* en pols pel damunt i cobriu amb la làmina de pasta de full. Tanqueu bé les vores, resseguint la circumferència de la cassola. Si voleu ho podeu pintar la pasta de full amb una mica d'ou.

Poseu al forn a 180º fins que la pasta de full hagi bufat i estigui daurada (uns 20'). Poseu un plat damunt de la cassola i doneu-li la volta, com si fos una truita de patata, vigilant de no cremar-vos.

És aconsellable servir la tatín tèbia i si voleu, la podeu acompanyar d'una mica de gelat de vainilla o una crema anglesa. Bon profit!


*Quan espolso amb canyella la maçana em ve al cap aquesta tornada de l'havanera Vestida de nit, cantada per la Sílvia Pérez Cruz i escrita pels seus pares.

«Si pogués fer-me escata
i amagar-me a la platja 
per sentir sons i tardes del passat, 
d’aquest món d’enyorança, 
amor i calma, perfumat de lluna, foc i rom. 

Si pogués enfilar-me a l’onada més alta
i guarnir de palmeres el record, 
escampant amb canyella totes les cales
i amb petxines fer-lis un bressol.»

Si la voleu escoltar sencera: http://www.youtube.com/watch?v=AHytx7nO2JM&feature=related

















2 comentaris: