6 d’oct. 2012

Espatlla de corder al forn



Preparar una espatlla de corder al forn no te gaire secrets. Va bé preparar-lo aquell dia que voleu preparar un bon dinar però teniu feina per casa i no podeu estar pendent de la cuina.

Ingredients:

  • 1 espatlla de corder
  • Herbes aromàtiques
  • Sal, pebre i oli d'oliva
  • 3 cebes mitjanes
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 tomàquets de penjar
  • Vermuth


Només cal que la nit abans poseu l'espatlla tallada a trossos en un safata, la sal-pebreu i li poseu un bon grapat d'herbes aromàtiques (frigola, romer, orenga, llorer, ...), un xorret de vermuth o vi, el que més us agradi i una mica d'oli d'oliva. La deixeu marinar tota la nit a la nevera-

A l'endemà, poseu el corder en una safata on haureu fet un llit de ceba tallada fina. Afegiu dos o tres tomàquets (els de penjar són ideals) partits per la meitat i uns grans d'all. Tireu un bon xorro d'oli d'oliva i un xorret d'aigua.
Poseu a coure al forn a 150/160º fins que la carn estigui melosa. De quan en quan, aneu tirant una mica del suc damunt del corder, per a que no es ressequi la carn. Si el corder és ben tendre en una hora i mitja estarà fet. 

El vermuth i l'oli del marinat no m'agrada aprofitar-lo perquè contè els sucs que han soltat la carn i el corder sol tindre un sabor massa potent. 








1 comentari: