4 d’oct. 2012

Arròs amb bolets secs i xampinyons frescos



Des de fa uns anys s'han posat de moda els preparats d'arrossos amb bolets i vegetals deshidratats i que s'utilitzen per preparar els risottos o arrossos cremosos. És un bon recurs guardar sempre al rebost un pot d'aquests arrossos perquè amb només una mica de brou o inclús simplement amb aigua, es pot preparar un dinar o un sopar suculent amb poc més de 20 minuts. 
L'inconvenient d'aquests risottos preparats és el preu, un pot de 500 grs pot costar de 4 a 7 euros o més (depenent de la qualitat de l'arròs).
Una altra opció més econòmica és preparar-nos nosaltres mateixos aquest arròs aromatitzat. 
Comencem per comprar un bon arròs (a la Botiga del Riu en trobareu de molt bona qualitat i el més important, cultivat a casa nostra, al Delta de l'Ebre). 
Compreu un Carnaroli o qualsevol altra varietat de gra rodó, mai arròs llarg o vaporitzat. Agafeu també paquet de ceps o qualsevol altre bolet deshidratat (camagrocs, trompetes, etc). Feu a trossos els bolets i barregeu-lo amb l'arròs, ho poseu tot en un pot de vidre, el tapeu i ho guardeu a la nevera uns dies per a que l'arròs agafi l'aroma dels bolets.
També li podeu afegir una o dues cullerades de verdures deshidratades (poden servir les que s'utilitzen per fer fer sopa de verdures) o una mica de nyora en pols o qualsevol altra espècies que us agradi.

I ja teniu un arròs a punt per preparar el vostre risotto a un preu molt més assequible.
Si un dia voleu fer un arròs amb llet podeu seguir el mateix sistema però posant a l'arròs una pell de llimona i  guardar-ho en un pot a la nevera uns dies abans d'utilitzar-lo. 

Però ara anem a la recepta. 

Ingredients (per a 2 persones):
  • 200 grs d'arròs amb ceps deshidratats
  • 1 ceba petita
  • 1 gra d'all
  • 3 xampinyons frescos
  • Brou de pollastre o verdures o si ho preferiu aigua (aprox. 800 ml)
  • Formatge parmesà o qualsevol altre curat que us agradi 
  • Sal i oli


Elaboració:
Poseu a escalfar el brou o l'aigua. Mentrestant, trinxeu ben petita la ceba i la dent d'all. Poseu una cassola baixa al foc amb una mica d'oli d'oliva. Sofregiu a foc lent la ceba i l'all. Quan estigui cuit, afegiu l'arròs i l'enrossiu durant un parell de minuts, afegiu els xampinyons frescos tallats a trossos. 
Afegiu un parell de cullerots de brou (molt calent) i aneu remenant l'arròs sense parar. Quan vegueu que s'està acabant el brou, n'afegiu més i continueu remenant. Repetiu aquesta operació fins que l'arròs estigui cuit (més o menys entre 17 i 18 minuts). Un parell de minuts abans de tancar el foc, ratlleu una mica de parmesà i l'afegiu a l'arròs. Un cop apagat el foc, deixeu reposar 2 o 3 minuts més i decoreu el plat amb uns encenalls de parmesà.

*N'hi ha que afegeixen una mica de mantega quan l'arròs ja està cuit, li donarà brillantor, untuositat i encara serà més cremós. Jo no li poso perquè a mi no m'agrada massa cuinar amb mantega i per al meu gust, l'oli amb que hem sofregit la ceba ja li aporta suficient greix.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada