21 de set. 2012

Paté d'albergínies



Un dia vaig trobar aquesta recepta ràpida i fàcil de fer paté d’albergínies. Crec que va ser tot un descobriment perquè a més de ser molt bò, és ideal per a aquelles nits que no tens temps de cuinar res calent i prepares unes llesques de pa amb tomàquet i una mica d’embotit o formatge. 
Aquest paté combina molt bé amb formatge de cabra, amb un ou ferrat de guatlla, unes bones anxoves, .... Ideal també si un dia teniu convidats i voleu preparar-los un aperitiu: una llesqueta de paté d’albergínies amb uns encenalls de foie i una copa de cava. 

Ingredients
  • 3 albergínies 
  • 2 cebes petites o 1 de gran 
  • 2 grans d’all, 
  • 1 llesca de pa 
  • Orenga, sal i oli 

Elaboració

Peleu les albergínies i les cebes i feu-les a trossos petits. Poseu a coure al foc en una paella amb una mica d’oli. Afegiu el grans d’all i el pa, tot tallat a trossets. Ho teniu al foc fins que estigui cuit. Rectifiqueu de sal i afegiu un bon grapat d’orenga. 
Retireu-ho del foc i ho tritureu amb la batedora. Deixeu-ho refredar una mica i repartiu aquest paté en pots petits de vidre, que abans haureu esterilitzat. 
Tapeu i ho coeu al bany maria durant 25 minuts.












9 comentaris:

  1. El provarem de fer ben aviat! Ja t'explicarem!!!

    ResponElimina
  2. No l'hem fet d'albergínies (el tenim pendent) però si de carabassa!! Et deixo la recepta per si el vols provar de fer!
    http://salioli.blogspot.com.es/2012/10/pate-de-carabassa.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, però la carabassa i jo no som gaire amigues. Aquest cap de setmana el tinc una mica complicat, però si trobo un moment m'agradaria provar de fer paté de primentons rojos. Més o menys la mateixa recepta, però potser introduint algun ingredient que rebaixi el gust més fort del primentó. Ja us ho explicaré. Ahir vaig veure lo del taller de cuina a la Botiga del Riu, segur que serà tot un èxit. M'agradaria vindre però encara no se si podré, faré tot el possible.

      Elimina
  3. Ahir per sopar vam fer aquest paté i també carquinyolis de tomata seca. TOT UN ÈXIT !!! Gràcies per la teva generositat compartint els teus coneixements

    ResponElimina
  4. Quan de temps aguanten aquests patés? requereixen nevera?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elena. Si els envases en pots de vidre i després els esterilitzes al bany maria, durant 25/30 minuts, te duraran com un conserva casolana, un any mínim. A mi encara me'n queden un parell de pots de l'any passat. Amb les conserves sempres has de vigilar al moment d'obrir-les, si no fan cap soroll estrany a l'obrir la tapa, tenen bon color i fan bona olor, cap problema. Ahir vaig publicar una altra recepta de paté d'albergínia, però en aquest cas l'abergínia està escalivada.
      Si prepares paté en poca quantitat, guarda'l a la nevera i te durarà el mateix que qualsevol altra preparació, dos o tres dies.
      Salutacions.

      Elimina
  5. hola, he vist la recepta a la intranet del Departament de Salut. Es poden posar les alberginies sense pelar?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, sí, es poden posar les albergínies sense pelar, però sense la pell sempre quedarà un paté més fi.

      Elimina