17 de set. 2012

Coca de sobrassada




Al rebuscar fotos al meu ordinador, m'he trobat aquestes d'un dia que vaig fer una coca de sobrassada. Ja quasi ni me'n recordava. No cal dir que ara m'ha agafat el "cuquet" per tornar a fer-la. El problema és que com a mínim hauré d'esperar fins al diumenge. Mentrestant, només em queda mirar les fotos.
Ah, i apuntar a la llista de la compra una bona sobrassada.

Ingredients:


  • 1 quilo de farina de força (aprox.)
  • 600 grs. d’aigua
  • 18 grs. de sal
  • 20 grs. de llevat fresc
  • 100 grs. d’'oli d'’oliva
  • Sobrassada




Elaboració:
Incorporeu la sal a la farina i barregeu bé.
En un bol, desfeu el llevat amb una mica d'aigua tèbia i una mica de farina (fins aconseguir una mena de papilla). Tapeu amb film transparent i deixeu reposar uns 15 minuts.
Passat aquest temps, poseu en un altre bol l'aigua amb l'oli i afegiu el llevat que ha reposat i  poc a poc la farina, fins aconseguir una massa que no s'apegui als dits.
Treballeu amb les mans durant 15 o 20 minuts. Si teniu una amassadora elèctrica us serà més fàcil, no caldrà que feu tanta força i a més, evitareu posar més farina de la necessària.
Feu una bola amb la massa, poseu-la en un bol i tapeu amb film transparent. Deixeu reposar durant 1 hora i mitja aproximadament o fins que doble el volum.
Doneu-li forma a la coca i feu uns talls (com es veu a la imatge) i deixeu reposar uns 15 minuts. Abans de posar al forn estireu una mica la massa. Deixeu-ho al forn a 180ºC durant uns 20/25 minuts (penseu que no ha de ser massa gruixuda).

Un cop cuita, deixeu refredar la coca una mica. Partiu pel mig i unteu-la amb la sobrassada.
I a berenar, a sopar o el que més us vingui de gust.

Per cert, un consell: acompanyeu la coca d'una cervesa ben fresqueta, amb això, poca cosa més cal afegir.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada