17 de set. 2012

Cóc de llet

Aquesta recepta és la del cóc de iogurt, però he substituït aquest ingredient per un gotet de llet. El motiu: que no quedaven iogurts a la nevera i no per això havia de deixar de fer el cóc. De passada, li he canviat el nom i cap problema.

Sobretot recordeu que la farina que heu d'utilitzar en la preparació de cócs i bescuits ha de ser farina fluixa. Als supermercats també en trobareu una d'especial per a bescuits que ja porta incorporat el llevat i així no us caldrà afegir el sobret de llevat en pols. 

Quan és temps de taronges, m'agrada substutuir la pell de llima ratllada per pell de taronja i l'ensucrat que dóna per acabat el cóc, el faig amb sucre barrejat amb una cullereta de canyella en pols. Se us emplenarà la cuina d'una oloreta molt agradable a taronja i canyella (crec que l'ambientador naranja-canela que vaig comprar al super, surt d'un fabricant d'ambientadors que va fer aquest cóc i se li va ocórrer la idea).

Si teniu criatures per casa aquest cóc és ideal per emportar-se'l per esmorzar o berenar al cole (res a veure amb la bolleria industrial). Si l'acompanyeu amb uns trocets de xocolata, segur que us ho agrairan amb un somriure d'orella a orella.


Ingredients

  • 4 ous 
  • 1 gotet de llet (de la mida de 125 ml)
  • 1 gotet d’oli de girasol 
  • 2 gotets de sucre 
  • 4 gotets de farina 
  • 1 sobre de llevat en pols (Royal)
  • La pell ratllada d'una llima 


Elaboració:

Barrejar els rovells amb el sucre. Afegir la llet, l’oli de girasol, la llima ratllada i la llevadura en pols. Afegir la farina poc a poc i barrejar bé per a que no quedin grumolls. Un cop ben barrejat, amb molt de compte, afegir les clares muntades a punt de neu. Forrar una safata amb paper de barba i posar la mescla. Introduir al forn, prèviament escalfat, i coure a 150/160º entre 35 i 40 minuts. 
Punxar amb un palet de fusta (dels que s’utilitzen als pinxos) per comprovar si el cóc està cuit. Treure del forn i deixar refredar abans d’ensucrar i desmotllar. Tallar en porcions i llest per menjar.





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada