21 de gen. 2013

Cabell d'àngel - Confitura de carabassa



En poc més de 2 mesos celebrarem la Pasqua, temps de mones, farinoses i reganyats. A la tardor vam collir de l'hort les carabasses que havia cultivat el meu pare. Les hem deixat reposar uns mesos (diuen que és millor) i ara comencem a preparar la confitura que ens servirà per farcir les mones, pastissets i coques.

L'elaboració del cabell d'àngel és senzilla, però molt laboriosa. Al final, entre bullir, refredar, netejar de llavors, coure amb el sucre, envasar i coure al bany maria, vam estar tot el diumenge, i això que només vam fer 5 carabasses. Encara ens queden per fer totes les que vam guardar a la caseta de l'hort, però les anirem fent poc a poc.

Als supermercats se'n pot trobar de bona qualitat i a un preu assequible. També la podeu comprar als forns de pa, segur que us la vendran. Si tenim en compte això i la feinada que dona preparar el cabell d'àngel, fa pensar si val la pena fer confitura casolana, però crec que la satisfacció d'obrir-ne un pot elaborada per tu, no té preu.



Ingredients:

  • 1 quilo de polpa de carabassa
  • 750 grs de sucre
  • 1 cullerada grossa de mel (opcional)
  • Pell de taronja o llimona
  • Canyella en branca


Elaboració:

Netegeu bé les carabasses. Poseu-les a bullir en una olla gran fins que estiguin cuites. El temps de cocció dependrà de la mida de la carabassa. Podeu punxar-les amb la punta d'un ganivet per saber si la closca és tova. 
Si ho preferiu, enlloc de bullir-les, les podeu coure al forn.
Un cop bullides, partiu les carabasses per la meitat i les deixeu escórrer i refredar una bona estona.
Netegeu de llavors i deixeu la polpa en una escorredora, per tal d'eliminar l'aigua.
Poseu tota la polpa en una cassola, afegiu el sucre, la mel, la pell de taronja i la branca de canyella. 
Ho poseu a coure a foc suau fins que agafi un color dauradet i s'hagi evaporat el suc. 
Potser perfectament entre 1 hora i mitja i dues hores, dependrà de la quantitat que feu. Sobretot, aneu remenant sovint, per a que no s'enganxi.

Poseu en pots de vidre esterilitzats i coeu al bany maria durant 25 minuts. També podeu conservar el cabell d'àngel al congelador, en un recipient hermètic. En aquest cas no us caldrà coure'l al bany maria.


2 comentaris:

  1. Nuria el teu rebost deu fe um pam de goix,, el teu pare va fe bona cullita de carabasses i fam mol bona pinta,, t'agafo la recepta la faena es de casa quant t'agrada cuina,,,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, tenim el rebost ben proveït de cabell d'àngel. Les carabasses que surten en aquesta entrada del bloc (uf veig que és del 2013, ja han passat anys) les va fer mun pare. Des de que tenim l'hort a Aldover ja les fem natros, l'any 2019 en vam fer tantes (crec que en vam collir una vuitantena) que vam fer molta conserva de confitura. Lo mal és que el 2020 no va ser un any per per fer menjades amb els amics i la família i pocs pastissets i altres dolços vam poder compartir. Esperem que el 2021 sigue un any millor, de moment, encara haurem d'esperar. Gràcies per fer receptes del blog.

      Elimina